Etter nesten 2 år med motgang, skuffelser og en dalende tro på at godfølelsen og løpegleden skulle komme tilbake, løsnet det endelig på en iskald arena på Undheim. 

Under NM i 100km i Bergen våren 2016 fikk jeg det veldig tøft. Kroppen fungerte ikke og jeg var bare glad for å komme i mål. På grunn av dette skuffende resultatet trente jeg meg fort opp igjen og skulle raskt tilbake i sonen og kjempe for en ny pers, pallplasseringer og nye triumfer. Dette skjedde ikke, jeg reiste til Nederland noen måneder senere, fikk nok en ubehagelig opplevelse og fikk like etterpå konstatert kyssesyke. Det var på mange måter greit. Det ga en forklaring på problemene, så nå var det bare å bli frisk, trene seg opp igjen og så fortsette der jeg slapp. Dette er nesten 2 år siden. Det er nesten 1000 treningsøkter og utallige løp siden. Godfølelsen har uteblitt, løpegleden har vært påklistret og jeg har kun fått enkelte oppturer ved å få enkelte gode plasseringer på forskjellige løp på Vestlandet.

Det er ingen hemmelighet at det har vært en tøff periode. Det er frustrerende når beina ikke klarer å utføre det hodet ønsker. Det er frustrerende når du hver dag trener, uansett vær, uansett om en har tid eller ikke og opplever at en ikke får uttelling.

Derfor er det så utrolig deilig å endelig kjenne at det løsner, kjenne at beina fungerer og rett og slett få en fantastisk løpsopplevelse!

Nå skal det sies at det nok ikke var tilfeldig at det løsnet i akkurat dette løpet. Det var ikke flaks at jeg klarte å perse med kvarteret og klokke meg inn på 8 timer 57 minutter og 12 sekunder. Det var heller ikke direkte ufortjent at jeg klarte å få med meg NM bronse hjem til Vindenes igjen. Jeg har trent sammen med min fantastiske trener Jan Fjærestad i snart et halvt år med kun disse 100km i tankene. Hver uke har jeg fått et nytt treningsprogram fra Jan der det eneste målet er å kunne gjøre det bra på Undheim. Hver uke har jeg gjennomført ca 9 økter for å kunne ta bronse i et Norgesmesterskap! Når jeg da klarer det, så var jeg så utrolig glad. Glad på egne vegne, glad for at pappa, som var med som support (igjen) fikk oppleve en smilende og fornøyd datter i minus 7 grader på Jæren. Jeg er så glad for at min trener igjen beviser at hans opplegg fungerer og at hans tro og støtte for meg ikke har vært bortkastet. Jeg er overlykkelig når jeg endelig får gitt beskjed hjem til min samboer og kjæreste om at alle de timene vi sammen har trent og motivert hverandre endelig har gitt resultater! Jeg er også utrolig glad for at akkurat denne historien har en happy ending, at jeg faktisk kan skrive nå at det hjelper å trene, det hjelper å bite tenna sammen og ha mål i fremtiden. Det hjelper å drømme og det hjelper å tro.

Nå ser jeg lyst på fremtiden og gleder meg til å fortsette.