Endelig var det den tiden på året igjen! Løvet faller fra trærne, kortebuksen byttes ut med lange ullunderbukser og det har for lenge lenge siden kommet kakemenn i butikken – det er tid for Undheim Ultra!

Undheim er, for de av dere som ikke er lokalkjent på Jæren, et nydelig lite sted, kun ca 15 minutter kjøring fra McDonalds (som ligger igjen 5 minutter før Jæren i retning Bergen, så rundt regnet 10 minutter kjøring fra Jæren sentrum da). Men ja! Vi kjørte langs kysten og trosset både regn, motvind og milevis lange fergekøer for å kunne delta på høstens høydepunkt!

Vel fremme var det kun en ting som gjalt, finne Dolly Dimples for å innta et trygt «siste måltid» før ultraløpet dagen etterpå. For de av dere som kjenner meg, vet at jeg ikke er spesielt kresen, men det er utrolig viktig å ikke rote med en utrygg jæren-kebab dagen før dagen når gull, sølv og selvplukkede blomer står på spill!

Så bar det rett på hotellet for å aklimatisere og fokusere på dagen etterpå! I et slikt fokuseringsstadie (som vi innen toppidretten kaller det) kan jeg kanskje virke litt fraværende og muligens mildt ruset, men det er nå løypen skal inn i systemet! Ut fra start, over plassen, langs veien, rundt, tilbake, gjennom start, over plassen, rundt på nytt – ja det er ikke småtteri som skal på plass når en planlegger å løpe i 6 timer!

Det er fantastisk herlig å møte opp ved Undheim-hallen en klar og kald novembermorgen! Arrangørene stråler i kapp med den gryende Undheim-solen og de hyggelige hilsene og kommentarene kommer tett fra smilende Undheiminger! Lissene blir strammet og det siste toalettbesøket er unnagjort da vi igjen står klar ved start, spenningen er stor!

 

starten-1

Startskuddet går og vi flyr av gårde. Kun 6 timer igjen.


 
Det skal vise seg denne dagen at formen er på plass, men at lungene rett og slett ikke er klar for 6 timer i frisk Undheim-luft! Jeg hoster og harker og mine med-deltagere reagerer ved å enten tilby hjelp, eller ved å løpe i en stor bue forbi. Kan ikke klandre de for det, det hørtes til tider ikke helt bra ut. Men sakte men sikkert begynner ting å fungere og beina får opp farten. Dessverre begynner ting å fungere litt for sent til å hente inn igjen det store forspranget som friskusen Johanna Håland har sneket til seg! Hun klarer å løpe over 69km på 6 timer, jeg måtte gi meg på 67km.

 

fint-driv-2

Sånn litt opptur for hver gang en passerer start. Ble passert 34 ganger denne dagen!

 

Alt i alt kjempefornøyd med å sikre 2. plassen og kjempefornøyd med distansen på denne fine høstdagen! Ganske oppsiktsvekkende og ikke minst uforståelig, så klokket både jeg og Johanna inn på samme tid, nemlig 6 timer, men dette var visstnok ikke utslagsgivende på resultatet sa dommerne! Skeptisk!

Turen hjem i lett orkan gjorde lite på lysten til å igjen besøke Undheim til neste år! En stor takk til arrangørene for et fantastisk arrangement! 🙂

 

fint-driv-1

Viktig med riktig løpsteknikk, selv gjennom 6 timer! Spesielt når fotografen er på plass!

 

Dagens kommentar i løypen, mellom to ikke navngitte deltagere :

Deltager 1 til Deltager 2 : Hva er ditt mål i dag?
Deltager 2 til Deltager 1 : Håper å klare maratonen på 3:30 i år! Men ditt mål da?
Deltager 1 til Deltager 2 : Nei, er vel egentlig å gjennomføre 6 timersløpet.
Deltager 2 til Deltager 1 (etter litt synlig grubling på svaret) : Ja, men…. da har du god tid da?

Hvordan det gikk med disse to sier historien ingenting om!

 

fint-driv-3

Ikke like lett å konsentrere seg om løpet når fotografen er så utrolig kjekk!

 

tørst-1

Uten mat og drikke, holder jeg på å klikke! Dette fikk dessverre drikkeflasken erfare flere ganger!